středa 8. srpna 2012

villager, den osm - OLYM-PICS
Olympijský návrat k tomu co my jde líp, vektory a hraní se slovy. Spojením mého Olympusu E-PL1 a obrázků, které umí tvořit, vzniknou obrázky z olympusu aka OLYMPICS aka olympiáda, pak stačí k černému kruhu objektivu dodat další kruhy a dílo je na světě :) 

Pastelka, 8.den, téma olympiáda

Ahojte,
včera Míšu napadlo, že bychom si mohli udělat tématické dny. Napadl návrh a hnedka dneska se to uskutečnilo. Chvíli než jsem se vrhla do kreslení, jsem brouzdala po internetu a hledala nějaké informace o olympijských hrách. Našla jsem tam, že pro novodobou olympiádu se stalo motto: Citius, Altius, Fortius neboli rychleji, výše, silněji. Tooto motto jsem zabudovala pro svoje ztvárnění olympijských kruhů. První kruh (modrý) představuje rychlost, černý je nejvyšší a zelený spojuje dva největší kruhy, tím pádem musí být nejsilnější.

ohýnek

jak tu na to tak koukám, tak mi ty kruhy ujíždí :-D asi budu
cvičit elipsy :-)

















Druhý obrázek mě napadl, když jsem se dívala na staré olympijské medaile. Myslím, že v Moskvě (v roce 1980) bylo na zlaté medaili krásný olympijský oheň. Já jsi si udělala vlastní olympijský oheň, který plane hodně vysoko.

Já se s vámi pro dnešek loučím, mějte se krásně

Pastelka ;-)



Lota, 8. den - Méďa hipster

Olympiádu jsem dnes bohužel nestihla, tak něco ze včerejšího večera. Zítra už se budu věnovat kruhům, slibuji! :)

Lucka, 8.den - téma olympiáda


Pláša, 8.den - Životní překážky (téma olympiáda.)

Po kratší pauze přidávám obrázek na téma “olympiáda“... jelikož běhám překážky (třeba někdo neví.) tak jsem si vybral námět právě v této disciplíně a po chvíli se mi v hlavě spojila běžecká překážka s překážkami, které musíme překonávat ve svých vlastních životech. Jedna z nich je právě lidský zákon. Někdy mám problém se udržet, když člověk vidí tu nespravedlnost, která vládne světu.) Na přesnost nehleďte, je to pár minutová práce a jen 1 překážka... mohla to být celá dráha a nebo i několik drah plné překážek (v budoucnu se do teho pustím.) Esteticky nevím jestli to plní účel, ale vím, že svůj pravý účel plní na výbornou .))



EDIT: teď na to koukám a u A bych klidně mohl vynechat tu druhou čáru blíže sem a to by bylo mnohem lepší .) opravte mě, pokud se mýlím.)

Pastelka, 7. den, Dítě

Dobrý večer lidičkové,
kamarádka mi našla můj dětský seriál, který jsem milovala. Třeba jste ho taky viděli, jmenuje se Dinosaurové. Veselá rodinka dinosaurů, kteří jsou civilizovaní a chovají se skoro jako lidé, kteří jsou jejich mazlíčci. Moje nejoblíbenější postava je malé Dítě a táta Earl :-) Tátu kdyžtak nakreslím někdy jindy dneska jsem už unavená.

Dítě (omlouvám se za kvalitu, ve dvanáct hodin a při malé lampičce to není ono)
Dobrou noc a ať vás blechy štípou celou noc

Vaše Pastelka ;-)