pondělí 6. srpna 2012

magdalene, 6. den - Návrhy

Za dnešek sem toho dám taky víc... protože jsem nemohla vybrat jeden.
Návrh 1 - plošně, návrh 2 - prostorově



 Návrh 3 na téma "Paní Temnoty" ...

"Paní Temnoty, ty, která skvíš se oceánem hvězd hluboká, nekonečná a tajemná, ty, která jsi počátkem všeho zrození..." a tak dále a tak dále... Archymil

Tentokrát musím připojit omluvu za děsnou kvalitu fotky - omlouvám se. Je na tom suchý pastel a po fixaci mi to nešlo v nočním žárovkovém světle vůbec vyfotit. Taky vám ten návrh asi nic neřekne, protože moje představa je úplně jiná, než nezávislý pozorovatel může pozorovat z této ubohé fotky. Další věc, i kdyby jste viděli ten návrh v reálu, bude to pořád úplně jinak, než to mám v hlavě a zase jinak, než to bude někdy na velkém formátu.

Toť konec mých slohových komentářů...

Pastelka, 5. a 6. den, Tygr a dodělávání balónků

Dobrý večer,
jsou už noční hodiny a já jsem se konečně dokopala jsem chodit, co jsem dneska udělala. No musím říct, že toho tolik zas nebylo. Prvně jsem se vrhla na dodělání balónků, ale nějak se mi prostě nelíbí. Možná tak z dálky, kde je všechno lehce rozmazané. A pak mě napadlo se s vámi podělit o to, jak to vlastně vypadá, když něco tvořím.

Máma má pro moje kreativní snažení svoje označení: Bordel. Já tomu říkám umělecký bordel. Takové věci jako papíry, tužky a jiné výtvarné potřeby jsou samozřejmostí. Stojan mi dělal kamarád a musím ho tímto pochválit za dobře odvedenou práci. Na stojanu se mi dobře kreslí pastely, ale kresby zase naopak na stole. Na to, abych si mohla pohledně sednou a stále kreslit mi slouží Atlasová podložka, protože je to největší knížka, kterou mám. Ptáte se proč si nepořídím nějakou desku? Na to vám řeknu jedno, jsem praktická holka, takže další krám tahat už do tak přeplněného pokojíčku.... no máma by mě zabila. :-)  Dále používám notebook buď jako kulisu (pustím si film nebo hudbu) a nebo jako teď tam mám obrázek (ani to nepomohlo ho zlepšit). Dneska jsem používala pastely a výjimečně i pastelky, pro tygrova očička. Musím se ještě přiznat k tomu, že dneska jsem si to ještě předtím než jsem to vyfotila lehce uklidila a neodstranila nežádoucí vedlejší binec. Jindy mám vytvořené kolem sebe kolečko tužek, pastelů a gum. Prostě toho co mám při ruce a co neustále potřebuju pod rukou. Myslím, že jsem dneska zvládla napsat i slohovku, takže má u mě jedno bezvýznamné plus ten, kdo se dostal až sem, tak pište komenty ke komu si ho mám vlastně přidat/nepřidat.


Umělecký nepořádek
Ještě abych nezapomněla jsem si pro vás připravila ještě jeden obrázek, který vidíte i v tom binci výše. Jedná se o řvajícího tygra (kdo by náhodou nepoznal). Měla to být jenom zběžná skica, která by vykreslovala jenom jeho oči, nos a tlamu, ale nějak mě to chytlo a nepustilo až vzniklo toto.

Tygřík, moje nejoblíbenější zvířátko. Kdybych ho mohla chovat v bytě,
tak si vychovám velikého mazla  ;-)

Moje milované pastely





Opět jenom jenom chvilková práce, pro ty větší a detailnější bohužel nemám čas a nechci tu přidávat rozdělané dílka, které se mi táhnout třeba i celý týden. Hold není čas. A já už vás nebudu trápit a propustím vás k dalším obrázkům  mých kolegyň a kolegů.

Přeji vám krásný večer s deštěm (dneska bylo příšerného horko a právě čekám na tu bouřku, ale furt nic).

Vaše pisatelka Pastelka :-)

villager, den šest - NYAN
Trochu odlehčující zábavy v podobě umění ze základní školy :D ale pokud podstoupíte výplach mozku v podobě smooth jazz verze nyan cat jako já, tak zjistíte, že je to pořád podivný. Ale v první řadě jsem měl doma akvarelové pastelky, které jsem potřeboval nějak napoprvé použít :)

Lucka, 6.den - Víno

Asi jsem ještě nějak mimo z včerejší - dnešní akce nebo co. Spala jsem snad 2 hodiny jestli vůbec, víno nepiju, takže je mi záhadou, jak mě tohle vlastně napadlo :-D

Zrzečka, IV. den, Inspirace


Vidya Gastaldon, You’re monstrous and I like you, mamco - Geneve

Zrzka, III. den, jablko


Potřebovalo by dodělat, je trochu ploché, třeba bude čas. :)

Matúš, 5. deň, Countach


Lamborghini Countach, disegno Bertone, čierna fixa